CAST  /  ENG  /  OTHERS
  YOUTUBE  /  MAPA WEB  /  AVIS LEGAL  /  CERCADOR:

Casa Museu Gaudí
INFORMACIÓ PREMSA SAGRADA FAMÍLIA
1899-1902 EL PROJECTE DEL PARK GÜELL

A finals del segle XIX, l’empresari català Eusebi Güell i Bacigalupi (1846-1918) va promoure una urbanització privada a Barcelona, que va anomenar Park Güell. L’empresari va encarregar el projecte a l’arquitecte Antoni Gaudí, i l’any 1900 van començar les obres.

El projecte es va emplaçar en una finca rural que Eusebi Güell havia adquirit l’any 1899 a la part alta de la ciutat. S’anomenava Can Muntaner de Dalt i estava situada a la zona coneguda com la Muntanya Pelada, al barri de la Salut de l’antic terme municipal de Gràcia. El 1902 Güell va ampliar la propietat amb una finca veïna, Can Coll i Pujol.

Es preveia crear una urbanització per a unes seixanta cases, equipada amb diversos serveis comuns per als seus habitants: porteria, recepció de visites, una gran plaça, mercat, una capella i servei de vigilància. La natura hi tindria un paper destacat; per això, segons les condicions fixades per a l’edificació, cada habitatge només podia ocupar una sisena part de la seva parcel·la, la resta havia de ser jardí.

El Park Güell va ser un fracàs immobiliari perquè només s’hi van construir dues de les seixanta cases previstes. Les obres es van aturar el 1914 i la urbanització mai no es va acabar.