L’exposició

A la Casa Museu Gaudí es mostra el vessant més íntim de l’arquitecte, així com mobiliari i altres elements dissenyats per ell i executats sota la seva direcció.

foto_02
foto_01

La casa de Gaudí

L’any 1906 Gaudí es va instal·lar en aquesta casa del Park Güell amb el seu pare i amb la seva neboda. En morir aquests, hi va continuar vivint sol, assistit per unes monges carmelites en les tasques domèstiques, i sovint acompanyat d’algun dels seus amics que vetllava per la seva salut.

Durant els gairebé vint anys en què va viure a la casa, l’arquitecte va dur a terme les seves obres de maduresa, i entre aquestes, la Sagrada Família, a la qual es va dedicar exclusivament des de 1914. La seva implicació en aquest projecte va ser tan gran que finalment es va instal·lar a l’obrador del temple per poder seguir-ne de prop la construcció.

Actualment la Casa Museu Gaudí presenta una exposició que vol acostar als visitants el vessant més íntim i devot de Gaudí, recreant alguna de les estances més privades de la casa i exhibint objectes personals de l’arquitecte.

Gaudí dissenyador

Antoni Gaudí projectava les seves obres arquitectòniques fins al més petit detall, la qual cosa el portava sovint a concebre’n també el mobiliari. Si bé els seus primers dissenys imitaven els estils històrics, la recerca d’un llenguatge propi inspirat en la natura aviat el va portar a definir solucions ergonòmiques, funcionals i també insòlites.

Els mobles originals exhibits a l’interior de la Casa Museu Gaudí, procedents de la Casa Calvet, la Casa Batlló i la cripta de la Colònia Güell, permeten fer una aproximació a l’evolució formal dels dissenys de l’arquitecte.

La creativitat i la capacitat d’innovació de Gaudí també es poden apreciar en els objectes que s’exposen al jardí, com ara les reixes de ferro de la Casa Vicens i de la Casa Milà, o la creu de la finca Miralles.

Recordant Gaudí...
Rere l'arquitecte, hi ha l'home

Compra la teva entrada online
Accés directe amb hora assignada!