Park Güell

La Casa Museu Gaudí, propietat de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, forma part del conjunt del Park Güell, que actualment és un parc gestionat per l’Ajuntament de Barcelona.

En el tombant del segle XIX al XX, Eusebi Güell i Bacigalupi (1846-1918) va encarregar el projecte del Park Güell a l’arquitecte Antoni Gaudí. El parc es va projectar com una urbanització enjardinada i tancada, per a una seixantena de cases, a la part alta de Barcelona. Per potenciar la venda de parcel·les per fer-hi habitatges, es va construir una casa mostra, l’actual Casa Museu Gaudí.

El projecte immobiliari no va reeixir i, en morir Eusebi Güell l’any 1918, els seus hereus van oferir el parc a l’Ajuntament de Barcelona, que el va comprar i el va obrir com a parc públic l’abril de 1926.

El Park Güell va ser declarat bé cultural d’interès nacional per l’Estat espanyol l’any 1969, i el 1984 la UNESCO el va inscriure com a bé cultural en la Llista del Patrimoni Mundial.

Des de l’octubre de 2013, l’Ajuntament de Barcelona ha regulat la Zona Monumental del Park Güell, i per accedir a aquesta zona cal adquirir una entrada (més informació a www.parkguell.cat). La Casa Museu Gaudí està situada fora de la zona regulada i, per tant, a l’àrea d’accés lliure del parc. Les entrades per a la Casa Museu Gaudí i per a la Zona Monumental del Park Güell són independents.

A vista d'ocell
La Casa Museu Gaudí des de l'aire

Recordant Gaudí...
Rere l'arquitecte, hi ha l'home